Loading...

F.D Godisråtta

Jag har hållit mig från att äta godis under ett par veckor, fram tills igår. Åt inte alls mycket, men oj så ont jag fick i magen! Förut åt jag i stort sett varje dag, kanske inte supermycket, men i alla fall några bitar. Det är ett bevis på att kroppen anpassar sig. Den går att vänja av från allt möjligt onödigt. Skönt att veta!

Det finns personer som tror att de inte kan sluta. T.ex rökare som tror att de går upp i vikt för att de slutar. I själva verket kan det vara så att man stoppar i sig något annat, som godis, för att ersätta vanan. Man hittar på ursäkter för att inte sluta. ”Det är gott”, ”Jag blir världens argaste om jag inte får röka” o.s.v. Men NEJ så är det inte! Ursäkterna hittar man på för att man inte VILL sluta. Samma sak som alkoholister. Visst man får abstinens. Det betyder inte att det är dåligt att sluta. Ju snabbare man inser att man är beroende av något och gör något åt det, dessto snabbare blir man av med begäret och dessto BÄTTRE kommer man att må!

Personligen tror jag att om man VILL så KAN man! Det gäller allt! Vill du sluta med något så sluta. Vill du börja med något, som att träna (!) så börja träna! Den enda begränsningen Du har är just Dig själv!

Vissa beroenden vill vi inte bli av med, så dem kommer vi behålla 😉

0 Gilla det här

You might also like