Loading...

Ett liv i balans

För lite mer än 2 år sen började jag äta en balansolja, som innehåller bland annat omega3 och D-vitamin. Sånt som vi behöver, som det faktiskt kan vara svårt att få i sig via vanlig mat. Är inte så mycket för olika dieter som fokuserar endast på viktnedgång eller för att bygga muskler, utan då vill jag hellre äta vanlig mat. När det däremot kommer till att ta tillskott för att få i sig näringen en behöver, då kan det vara smart att tänka efter lite. Vad behöver min kropp, som jag inte äter?

I den perioden innan jag började äta oljan så var jag ofta sjuk. Mest på grund av att jag hade en liten pojke som gick i förskolan och drog med sig många nya basiller hem (för tydligen utvecklar sig de där sjukdomarna också, så de blir starkare och kan slå till igen även fast en haft dem själv som liten..?! :P). Plus att jag hade fått mycket sämre immunförsvar efter andra graviditeten. Kan poängtera att jag väldigt sällan blev sjuk innan jag fick barn (eller var i alla fall duktig på att undvika små människor som hostade, snorade och nös mig rätt i trynet..). Hur som. Livet förändras, immunförsvaret får nya utmaningar och att hinna med småbarnslivet samtidigt som en ska planlägga mat som innehåller ALLT kroppen behöver kan tyckas omöjligt.. Därav blev jag smått överlycklig när jag märkte stor skillnad när oljan började fungera. Äntligen var kroppen mer i balans! Håret och naglarna blev också starkare, huden är inte alls lika torr som den varit tidigare vintrar och jag ser fortfarande ut som att jag är under 20 år, fast jag fyller 30 nästa månad! 😉

Fungerar det?

Alltså. Företaget som arbetat fram oljan utför balanstester, som mäter bl.a fettsyrenivån som en har i kroppen. Enligt det gick jag från ”sådär” till mycket bättre resultat. Vilket enligt mig bevisar att det har en positiv effekt. Vet inte om tranen eller omega3 som kan köpas i butiken har samma resultat, men någon har testat det också.

Grejen med oljan är att en kan välja att ta testet (som bevis för en själv och/eller andra?), en kan välja att bara köpa den och en kan välja att jobba med den. Först var det självklart för mig att jag ville jobba med det, men så gick jag tillbaka till att ”bara vara kund”. Anledningen var och är för att jag inte ser mig själv som en säljare och vill inte vara jobbig, skapa ”jobbiga” stämningar mellan mig och andra. Men så kom jag för en tid sedan underfund med att det är mer ett koncept, en livsstil jag vill ”sälja” in. Jag vill ge andra människor möjligheten att må bra, från insidan.

Kanske tycker någon att det är dyrt? Ja, allt kostar. Men det är inte dyrare än andra hälsoprodukter. Och detta vet jag fungerar. I alla fall för mig. Om du behöver de näringsämnena som finns i oljan, varför inte byta ut och testa? Det enda som jag kan tänka mig är ”onödigt dyrt” är väl testet. Men, för det första så måste en inte ta det utan en kan känna skillnaden. För det andra är det väl som när en kontrollerar vad som helst annat med sin kropp. Kostar ju att ta hälsokontroller hos doktorn också. Det kostar att gå på en konsultation hos kiropraktor, tandläkare.. för att inte tala om vad det kostar att gå till frisör, fixa naglar och ögonfransar etc. Det handlar om vad en önskar att investera i och vad en vill veta om sin egen kropp 🙂

Precis som med allt annat så måste en tänka på vad en själv mår bra av. Jag vill berätta för människor vad oljan gör och varför alla borde ta den. Jag tror 150% på att hälsan kommer inifrån. Tänk vad du kan slippa köpa senare om du tar den. Lika mycket, eller mer (!!!), vill jag att människor ska vara aktiva. Att röra på kroppen är, enligt mig, det absolut viktigaste en kan göra för sin hälsa. Men för att kunna röra på sig optimalt behöver en både energi och fungerande muskler och leder. Därav eventuella kosttillskott!

Företaget jag köper min olja av har flera hälsoprodukter, som jag använder lite utav. För mig är det viktigaste att jag får i mig allt min kropp behöver, där vanlig mat inte räcker till.

Undrar du något så är det bara att fråga 🙂

0 Gilla det här

You might also like