Loading...

”Enkelt att skicka”

Som jag nämnt i tidigare inlägg så är inte jag så jätteduktig på bilar, jag har precis lärt mig att känna igen olika märken (genom att se på bilens logga och inte läsa namnet) och tycker att det är ett jobb i sig. Jag kan grunderna efter att jag tog körkort, men det är i stort sett det jag kan. Är fullt styr att hålla koll på gas och broms och alla funktioner i bilarna, det ser ju olika ut för olika märken och olika typer av bilar. Markus är den som är expert på bilar i vårat förhållande, så han vill ha kontrollen över dem och det får han såklart gärna ha för min del. Något vi däremot är överens om är att bilen/bilarna vi äger ska vara trygga. Självklart kan alla bilar råka ut för något, precis som alla materiella ting, som gör att de inte funkar 100%:igt efter ett tag. Även den mest trygga bilen blir sliten. Det är därför man har regelbundna kontroller emellanåt, för att allt ska vara som det ska. Men ibland upptäcker man själv ett litet problem och då behöver det åtgärdas, speciellt om det handlar om hastighetsmätare eller något annat nödvändigt som gör bilfärden säker. Man bör inte pröva att fixa det själv, om man inte är expert inom området. Det finns ju hur många proffs som helst så det kan vara svårt att välja vem man ska vända sig till. Oftast kanske man vill få bilen reparerad hos någon i närområdet, så att man slipper åka så långt med en trasig bil.

Visste ni att man kan plocka bort bilens instrumentbräda, skicka den på posten, få felet reparerat och få den hemskickad igen? För mig var just det något nytt, men företaget digasoft har funnits ganska länge, med över 10 års erfarenhet, på marknaden. De håller till i Göteborg men man kan, tack vare posten, skicka sin instrumentbräda från vilken plats som helst i Svergie. Dessutom får man 2 års garanti på det de reparerat, så verkar vara en bra deal 🙂 ”Enkelt att skicka – skönt att få tillbaka” är deras slogan!

En gång för länge sen, när jag började övningsköra, innan jag flyttade till Norge, så var jag med om en lustig grej. Jag körde på en väg där hastighetsgränsen var 50. Jag såg på (vad jag trodde var) hastighetsmätaren och gasade på. Hon jag övningskörde med frågade mig om jag visste vilken hastighet det var? Jo då, 50. ”Men VARFÖR kör du i 70 då?!”. Jag hade sett på varvmätaren hala tiden, som satt på motsatt sida mot vad den gjorde i körskolans bil. Tyckte att hastigheten steg lite långsamt i takt med hur snabbt bilen körde. Haha. Så jag ska väl inte ha på mig att jag är proffs på bilen och dess utrustning. Nu kan jag såklart mer nu än jag kunde för 5 år sedan, som tur är. Så i mitt fall hade det kanske varit mindre pinsamt att kunna skicka instrumentbrädan via posten för att slippa dumma ut mig framför experterna 😉

0 Gilla det här

You might also like