Loading...

En tankeställare – poppa popcorn

Igår kväll hade jag en ”nästan-nära-döden-upplevelse”. En sån där händelse när man får hjärnsläpp, panik, chock, inte vet om man ska skratta eller gråta, man blir extremt rädd och inte vet vad man ska göra. Men det var en ”mild” variant, den kunde ha slutat mycket värre än vad den gjorde. Så det är okej.

Det som slog mig var bara att jag inte visste vad jag skulle göra, jag var ensam och hade lika gärna kunnat springa därifrån. ”Vart är brandalarmet?”, ”Hur kan jag varna alla andra i huset?”, ”Vad är numret till brandkåren?”. Såna frågor som jag inte har svaret på. Sånt jag borde veta, men inte vet. Jag har alltid förlitat mig på att andra ska fixa. Någon annan installerar internet, någon annan byter glödlampa, någon annan betalar. Så självklart släcker någon annan elden jag startar! Men inte igår. Det blir ett tillägg på nyårslöftena, att blir 100% självständig.

IMG_20131224_193424[1]

En  till sak som slog mig, som jag tror alla tänker på när något skrämmande eller hemskt händer, är ”vad vill jag egentligen med livet?”. Det stod inte svart på vitt under händelsen, och det gör det inte nu heller. Men jag vet att för att komma dit jag är på väg så behöver jag jobba för det. Ingen annan kommer att göra det åt mig. Ingen annan kommer skriva en artikel eller en bok i mitt namn. Ingen annan kommer utföra min PT-utbildning. Det handlar om mig och mina mål. Vad är Dina mål?

20140104_095911[1]

20140104_095950[1]

Det som hände var alltså att jag skulle poppa popcorn i en kastrull på spisen. De flesta utav er vet att jag inte är någon höjdare i köket. Jag hade till och med skämtat om det med en kompis, han frågade om jag verkligen skulle klara av det. Ska väl inte vara så svårt, tänkte jag och läste på förpackningen med popcorn. ”1. Smält 2 msk margarin, eller använd matolja, i en kastrull.” Jag övervägde margarin, men ändrade till olja. Hällde i den i kastrullen, satte på plattan, satte på locket och gick på toaletten. Trodde inte att det skulle gå så snabbt. När jag kom tillbaka hörde jag ett fräsande ljud från kastrullen, lyfte på locket, det var massa rök och POFF så flammade en eld upp! Försökte sätta på locket igen, fast den hamnade snett i kastrullen. Här börjar mitt hjärnsläpp och min panik. Jag får tag i kastrullen, fråga mig inte hur jag inte blir bränd själv, och får ner den i diskhon. Locket satt fortfarande fast snett i. Jag spolar vatten i kastrullen, vilket visar sig vara det största misstaget då elden växer och når upp över köksluckorna och upp till taket! Tänk, tänk, tänk, ”vad gör man?”, ”varför har vi ingen brandsläckare!?”. Jag mår dåligt för att jag inte vet vad jag ska göra, hur kan jag hjälpa någon annan om elden sprider sig, vem ringer jag? Kommer på att man kan använda tyg för att kväva elden! Har en kökshandduk i närheten, slår mot elden, tappar den på kastrullen. Tar den andra handduken och lyckas släcka elden. Jag skakar, gråter, skrattar, hjärtat slår i 220. Jag överlevde! Det enda jag fick var ett litet hål i strumpbyxan och ett minimärke på låret. Skrämmande att tänka på vad som kunde hänt, om jag bara gett upp..

20140103_224857

20140103_224934

Det är sot över diskhon, under och utanpå köksskåpet och upp i taket. ”Vem ska jag ringa? 112?” Jag ringer pappa och frågar. Såklart skrämmer jag upp honom, för tidigare under dagen har jag mått dåligt och klagat på att jag knappt kan hålla mig vaken. Han säger åt mig att gå och lägga mig! Jag ska ta reda på mer om säkerhet, vart man ska ringa och vad man ska göra. För det man lärde sig i skolan finns långt bak i bakhuvudet. När man inte behöver använda något varje dag så hamnar det där.

Där och Då, Här och NU, bestämde jag mig för att fokusera ordentligt på det som är viktigt. Man vet aldrig vad som kan hända. När något kan hända. Oftast är det oväntat och kommer som en överraskning eller chock. Man kan aldrig planera något in i minsta detalj. ”Plötsligt händer det!”

En annan sak som dök upp var alla människor i mitt liv. Det är viktigt att vi visar varandra hur mycket vi betyder för varandra <3 Ingen vill tänka att man borde sagt eller visat något innan det är försent!
Säg det Du vill säga!
Gör det Du vill göra!
Var den Du vill vara!

Älska, skratta och lev!

0 Gilla det här

You might also like