Loading...

En livsstil, en vilja

Det märks när jag är ledig, blir fler inlägg och mer träning då 😉 Ska försöka få lite plugg gjort också, är ju trots allt journalistik. och författarkursen och handlar om det jag vill göra. Ändå är det svårt att fokusera..

Hur som helst, så läser jag lite i Kristine Weber’s bok ”Sunn & Sterk med protein, mat för muskler”. Hon är känd inom fitness-världen och vann NM (Norge Mästerskapen) i bodybuilding och fitness förra året. Hon, liksom jag och mina vänner, är svag för desserter och god mat och har därför givit ut receptboken vi utgår ifrån med massor av gott! På hennes blogg hittar ni fler recept, och den hittar ni HÄR.

IMG_20131009_135240

Nyss läste jag ett avsnitt som handlar om att man måste få med tankarna när man ska ändra kosthållet. Vilket är helt sant, egentligen ganska självklart men också sådant som man bortser ifrån. Det handlar ju inte om att man ska byta ut sina måltider mot en shake för alltid, eller att man ska äta bara grönsaker och aldrig mera pasta. För om det är mat man tycker om så ska man fortfarande tillåta sig att äta dem. Problemet för många, är att man följer en diet en period vilket resulterar i att man går ner i vikt, men när man sedan återgår till sina vanliga matvanor (som mest sannolikt varit mer energi in än ut, alltså viktökning) så går man upp i vikt. Jag tror säkert att man kan banta bort sina extrakilon genom att äta mindre och göra av med mer, men då gäller det sedan att man får en balans i sina kost- och träningsvanor. Det vill säga att man måste ta in lika mycket som man gör av med. Balans
Dessutom ska det vara vanor som man vill leva med. Inte ett tvång, inget man känner att man måste göra, inget jobbigt. Det ska vara för att man vill! Vad är det annars för mening? Finns inte viljan så kommer man ingenstans. Ofta märker man när man väl börjat, om det känns motsträvigt i början, att det är ganska enkelt och väldigt gott att äta sund mat. Det är ganska enkelt och väldigt roligt att träna! Om du inte tror mig så kan du alltid testa själv, om du vill 😉

Snapchat-20131009011418

Det är små, små ändringar som gör hela bilden. Jag kommer aldrig sluta äta ”vanliga” sötsaker, för jag vill fortfarande unna mig dem emellanåt. Men däremot är min vilja att få en fit kropp ännu större. Prioritering! Därav väljer jag en sund och hälsosam livsstil, för att jag vill!

IMG_20131009_133655
Här är ett proteinpulver som var med i goodiebagen jag vann igår, sååå god med soyamjölk 🙂

IMG_20131009_133931

Blir man inte glad av färg så säg?! Nyttiga och lite roligare knäckebröd, tacka grönsakerna 😉

IMG_20131009_142821

0 Gilla det här

You might also like