Loading...

En kopp té med honung

Började dagen med en rejäl skvätt honung i ett högt glas med Earl Grey Tea. Det var ett försök i att lindra mina onda hals och krupplikande hosta jag fått under natten. Kände i förrgår av hur halsen började svida lite på kvällen, men det gick över och kom tillbaka en sväng igår morse, så tänkte såklart inte mer på det. Däremot kom det tillbaka under kvällen igår och höll mig vaken större delen av natten. Hoppades fortfarande på att det skulle ge med sig, fram tills nu. Honungen lindrar lite men blir så varm av att drick té. Får väl se under dagen om halsontet går över.

Bland det värsta jag vet är att vara sjuk, och jag blir det väldigt sällan (”peppar peppar ta i trä”). Oftast blir jag rejält sjuk några dagar, om jag ens märker att jag är det, sedan går det över. En gång hade jag fruktansvärt ont i nedre delen av magen, men tänkte att det säkert var mensvärk eller liknande. Så jag fortsatte jogga som vanligt, jobbade på och ignorerade det onda. Smärtan blev bara värre och värre, till slut kunde jag varken sitta, stå eller ligga utan att det gjorde ont. Jag vägrade åka till akuten, eftersom jag bara hade haft dåliga erfarenheter från sjukhus tidigare, men till slut blev jag bara tvungen. Så efter nästan en vecka åkte vi in, satt i väntrummet flera timmar och gjorde mitt bästa för att hålla humöret uppe. När det väl var min tur gick läkaren igenom den vanliga proceduren av frågor och undersökning. Till slut tog han tempen på mig och frågade ”Har du feber?”, ”Nej.” svarade jag. Varpå han skrattade lite och sa: ”Jo, du har 39 graders feber..”. Det visade sig att jag hade en urinvägsinfektion. Läkaren tyckte väl att jag borde ha haft ondare än jag hade och inte kunnat träna, kanske borde jag känt av febern. Men icke då. Fick antibiotika och så var den smärtan löst 😉

Håller tummarna för att det bara är bristen på solljus och värme som orsakar min halsirritation nu, och att det går över snart!

0 Gilla det här

You might also like