Loading...

En kick

Ibland känns allt bara fullkomligt hopplöst! Man vaknar på fel sida, på fel sätt och av fel anledning, och känner att den enda platsen man vill vara på är i sängen.
Kliver man upp och försöker utföra sina dagliga sysslor så känns de bara meningslösa, fastän de annars verkar vara de viktigaste i världen. Istället för att uppskatta den uppfriskande joggingrundan och/eller duschen, som brukar få en att vakna till liv, så känner man pest och pina.
Man sätter sig i soffan, försöker kanske skriva något vettigt men det slutar med att man stirrar på skärmen tills man ger upp och istället börjar se en serie. Ett avnitt blir två som blir tio, nästan som kedjerökning fast för ögonen och hjärnan, som ett beroende. Det enda som hjälper är att ge sig själv en kick!

”Hur då?” kanske du undrar. Tänk inte ens tanken på att be någon muntra upp dig, för de kommer bli så pass tagna av att du ber om en, faktiskt väldigt viktig, tjänst så att de känner av pressen. Hela din dag hänger på dem! Dessutom är det större risk att du drar ner deras strålande humör än chansen att ditt höjs! Nej min vän, din dag hänger på dig!

Hur vi ser på saker, vilken vinkel vi väljer, avgör hur vi tänker och det i sin tur avgör hur vi känner. En tanke blir en känsla,
och vise versa. Om du, exemelvis, slår i tån i en tröskel och svär en rad svordomar så är tanken ond. Du tänker genast att det är ”en he****es, jä**a, skittröskel”, (just nu och inte annars). Eftersom du är upprörd så kommer du, med större sannolikhet än innan, även slå huvudet i en skåplucka eller tappa kniven i golvet och därav bli ännu mer irriterad. Vi känner oss arga. Hela dagen kan bli förstörd, men oftast krävs en rad av värre händelser för att påverka oss så pass negativt.

Så, vad gör vi när allt känns piss och vi bara vill gråta ut? Antigen lättar vi på trycket, släpper ut frustrationen.
Eller så ger vi oss själva en kick! Gör något roligt! Det som funkar allra bäst för mig, som ingen annan medverkar i är följande:

  •  En ful grimas eller pose i spegeln (fota gärna för bästa effekt)!
  •  En galen dans till en galen låt!
  •  Gå ut på stan och hälsa på folk du inte känner!
  •  Titta på något roligt klipp på youtube!Gör någonting du inte brukar göra i normala fall, något onödigt som blir nödvändigt för att du ska må bra! 🙂

Och, om någon ber dig att muntra upp dem, ansträng dig inte för hårt! Dra upp volymen på radion och gör en crazy dance! Det blir något de sent kommer glömma, och det är det garanterat värt 🙂

0 Gilla det här

You might also like