Loading...

En dag i Hell

Det är inte varje dag man åker till jobbet och sedan blir tvungen att lämna byggnaden efter ca 10 minuter. Klockan var ca 5 i 10 när jag kom till Vaernes.

Jag stod nere på lagret och skulle precis hämta en tralla med varor, med en vagn som är väldigt svår att styra. Så kommer min kollega ner och säger att hela Vaernes flygplats måste evakueras. Så det var bara för oss och byggarbetarna att pallra oss upp och ut. Ingen visste vad som hade hänt, om någon hade smitit in genom säkerhetskontrollen eller om någon lämnat något farligt någon stans. Vi stod precis vid utgången, allihopa (anställda; butiksmedarbetare, inchecknings- och säkerhetspersonal, baristor, piloter och flygvärdinnor o.s.v och passagerare), tills någon sa att vi måste flytta oss ännu längre undan. Då blev vi såklart ännu mer uppskärrade. Vi förflyttade oss, som ett  pilgrimståg, till Shell-macken. Polisen och ambulanspersonal kom. Efter ett tag förflyttade vi oss till Rica Hell Hotell. Lite kul när en kollega sa ”Nu går vi mot ’hell'”. 🙂 Hela hotellet fylldes av människor. Folk som redan hade checkat in sitt bagage, folk som inte hann till säkerhetskontrollen, folk som inte fått ut sitt bagage ännu. Alla med varsin historia och anledning att vara där. Vi undrade om flygplatsen skulle öppnas idag, eller om alla flyg skulle bli inställda, var det någon mening att vara kvar? Till slut fick vi reda på att någon hade ringt in och sagt att det var en bomb inne på flygplatsen. Därför kom det bombhundar som skulle genomsöka hela flygplatsen. Jaha, bara att vänta. Vi hade ju fortfarande alla våra saker i personalrummet..

Tänk om planen hade varit att få ut alla människor från flygplatsen? Tänk om det hade varit en undanmanöver? Så lätt det är för en person att ta kontroll över en så stor mängd människor. Det är skrämmande. Att inte veta och behöva undra är också skrämmande.

Som tur var så öppnade flygplatsen igen vid tre-tiden, fem timmar senare, och vi kunde fortsätta driva butiken 🙂
Folk var stressade, flygen försenade.. Men det ordnade sig, alla är oskadda och det är huvudsaken!

0 Gilla det här

You might also like