Loading...

En cirkel av godhet

Idag när jag lämnade Colin på förskolan fick jag se den allra finaste gesten, som gjorde mig alldeles varm i hjärtat! Colin blev överlycklig när vi kom dit, efter att ha varit med bara oss vuxna en hel helg. Så äntligen blev det måndag så att han fick träffa sina små vänner igen! 🙂

När vi kom in så skulle hans grupp precis klä på sig för att gå ut, så det var bara att klä på igen. Eftersom att jag ändå skulle vara hemma idag och inte hade så bråttom därifrån bestämde jag mig för att hjälpa till och i alla fall klä på min son. Det är ju ett otroligt jobb de gör som jobbar på förskolan! Alla barnen springer runt och hämtar andras skor, flyttar på skoskydden och gör en fin röra, samtidigt som de vuxna försöker få på alla barnen rätt kläder.. Och jag som tycker att det är ett jobb i sig att få ordning på Colin när vi ska iväg. I alla fall, när jag fått på honom fleecetröjan och regnbyxorna så stal han först Aksels napp, som jag snabbt stoppade tillbaka in i hans mun. Aksel är en kille som är 3 dagar äldre och som började samma dag som Colin, och de har nästan alltid på sig likadana kläder. Så söta! När Colin då äntligen fick på sig resten av kläderna (allt utom jackan) och kom ner ur min famn fick han bråttom ut i gången till de andra. Då satte jag mig längre bak för att bara se på de små liven, och det var DÅ jag fick se när Aksel böjde sig fram mot Colin och gav honom en kram! Gullungar <3 Colin i sin tur lyfte armarna mot ett annat barn och så hade de kramkalas innan de började leka 🙂

Det bevisar att vi i grund och botten är goda och snälla, alla är vi fina på insidan när vi föds! Och det bevisar att om man gör en god gärning mot en annan så sprider sig godheten vidare, som en fin och god cirkel! Det är även ett bevis på att barn vill ha närhet och kärlek, och att de gärna ger innan de får tillbaka! Så alla som är med i uppfostran av barn: Tänk på att de är fina mot varandra av naturen, det är vi som måste försöka bevara den godheten! <3

0 Gilla det här

You might also like