Loading...

Earth Hour 2013

Varje år händer det, en timme som någon kommit på som ska gynna jorden: Earth Hour. En timme som ska hjälpa jorden, en timme då de som bryr sig om jorden ska släcka alla lampor, låta bilen stå, stänga av tv:n, helt enkelt inte använda sig av sådan energi som förstör. Det är en timme. Vad ska man göra under den tiden? Fundera över vad man kan göra resten av tiden för att hjälpa jorden? Sitta i mörkret eller tända stearinljus? Man måste se till att ha gjort iordning allt man kan tänkas behöva värma upp innan, poppat popcorn och liknande.

Jag använder min laptop ganska flitigt, på kvällarna tittar jag på tv. Jag kan skriva i min skrivbok, det känns mer äkta att röra pennan mot pappret, men då behöver jag en lampa för att se. En loose-loose-situation, eller en win-win kanske? 🙂 Eftersom jag älskar att motionera och inte har körkort så går jag mer än bilar. Jag försöker fylla disk- och tvättmaskinen innan jag kör igång dem. Jag är ingen mästare på att källsortera men jag gör så gott jag kan. Lamporna släcker jag, mer för att jag tycker att de är jobbiga att byta ut men ändå! Allt räknas. Jag skulle inte påstå att jag är jättemycket miljöskyddare, men jag tycker att vi ska försöka behålla så mycket natur som möjligt! Främst för att djuren ska få fridom, det är skönare att promenera/jogga i skog än på asfalt, man kan komma ifrån stressen, friskare luft o.s.v.

Den här Earth Hour – grejen får många människor att engagera sig, men den får också motsatt effekt tyvärr. En del gör allt motsatt och tänder alla lampor istället. Så det blir väl plus minus noll. I och med det får vi inte veta om Eath Hour verkligen kan göra någon skillnad. Synd. Jag vet inte vad det här kalla klimatet kommer ifrån, varför vintern blir längre för varje år som går, om det är för att några gör sitt bästa för att ”förstöra” miljön eller tvärtom, de som försöker ”rädda” planeten…

Min pojkvän är en ”låt-bilen-stå-på-tomgångs”-människa. Jag kan släcka lamporna en timme, inte bestämt om tv:n ska vara på/av i brist på annat. Men jag sover ju 10 timmar per natt så då är det ju släckt i alla fall! Jag väljer att se Earth Hour som en bra och rolig grej, ungefär som julafton. Något vi gör gemensamt. Varför inte ge jorden en timmes ledigt?!

Vad gör Du under Earth Hour?
Kommer du att släcka eller tända dina lampor? 

Kom ihåg att det är resten av de 8735- 8759 timmarna per år som gör störst skillnad och att ALLT räknas! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något 🙂
Och att det inte är vi som får ta konsekvenserna utan våra barn och barnbarn… 

0 Gilla det här

You might also like