Loading...

E-cigarett mot nikotinberoendet

När jag för en vecka sen fick reda på att min farfar drabbats av lungcancer kände jag hur min värld skakade till. Att det är vanligt med cancer är ingen nyhet, men efter att ha förlorat både morfar och mormor i samma sjukdom så trodde jag att min släkt var någorlunda säker. Dock har de alla varit stor-rökare, farfar rökte pipa fram tills några år sedan. Jag själv rökte under en period, fast slutade tvärt av flera olika skäl. Det är varken gott eller tillfredsställande efter ett tag. Det är märkligt att vi alla vet hur farligt det är med rökning, hur vi förstör lungorna, huden, ögonen, tänderna, ja faktiskt allt i kroppen, och ändå är det så vanligt att röka. De flesta tänker säkert att ”det där händer aldrig mig” – fram tills att det faktiskt händer. Att det är beroendeframkallande är inte heller någon nyhet, det är som med snus. Antingen skyller man på att man är nikotin-beroende eller på att man ”måste ha något i munnen”. Varför man nu vill ha något äckligt i munnen kan bara de som ”behöver det” svara på, om de ens vet själva 😉

Nu har det kommit flera alternativ för att sluta röka, eller snusa. Både plåster och spray. Men det tar inte bort det där behovet av att ha något i munnen eller i händerna. Många är rädda för att gå upp i vikt när de slutar med sitt nikotin, sin tobak, för att de ersätter det med något smått och gott. De som testar tuggummi tröttnar på att tugga när smaken tar slut. Så en av de kanske smartaste idéerna hittills kan vara El-cigaretten!?

En elcigg som innehåller mindre av de farliga ämnena som finns i vanlig tobak. Några alternativ:

Mer om E-ciggen kan ni läsa om HÄR.

Jag känner otroligt många som röker, flera i min släkt, och för mig gör det lika ont varje gång jag får höra att någon är sjuk. Så om du inte ska sluta för din egen skull, kanske finns det någon annan som du kan tänka dig att trappa ner för? Viljan att sluta är bara din. Ingen annan kan välja åt dig, inte innan det är för sent.

Ha en fin kväll!

0 Gilla det här

You might also like