Loading...

Det bästa

DSC_0568

Det har redan gått två veckor och en dag sen Colin döptes, och jag har inte ens hunnit fixa med tack-korten! Blev en lyckad dag, många fina gåvor och glada gäster (som knappt åt något av kakbordet vi hade dukat upp). Vi bjöd i och för sig på både gryta med bröd och därefter 9 olika sorters bakverk/kakor, så kanske inte så märkligt 🙂 Själv var jag ganska stressad eftersom vi skulle åka till Sverige dagen därpå och jag inte hade packat, men i det stora hela var det en toppendag! Colin log åt prästen och fick honom att skratta, han var lugn hela ceremonin.

DSC_0569

DSC_0572

DSC_0573

DSC_0566

En sak jag lärt mig när jag blev mamma är att man hoppas på det bästa, men ofta förväntar man sig även det värsta. Jag trodde att min lille prins skulle gråta i kyrkan, vilket han inte gjorde. Förutom då en liten flicka ramlade, gjorde sig illa och började gråta, då sympati-grät Colin också. När Isabells son föll senare, på fika-bjudningen, så sympati-grät han igen. Jag trodde även att det skulle bli en skrikig resa, att han skulle gråta när vi skulle flyga, men också där tog jag fel. Det visade sig att Colin är väldigt enkel att flyga med. Både ner och upp. Båda gånger fick han komplimanger av främmande personer som sa att han var den lugnaste, duktigaste bebisen de någonsin flugit med. Antagligen hade de förväntat sig, precis som mig, att det skulle bli en högljudd flygtur. När jag reste tillbaka till Trondheim så satt det en mörkhyad man ett säte ifrån oss, det var tomt i mitten och vi satt vid fönstret. Han sa, när vi var framme, att han hade mediterat och sett att Colin har en gammal själ. En ängels själ. Att det var därför han var så lugn. Ni skulle sedan sett hans uttryck när han fick reda på att min lille heter Colin, för det hette hans bror också. Så sa han: ”Han är väl inte född i maj?”. ”Jo”, sa jag. Det visade sig att det är hans bror också. Han blev lite chockad verkade det som. Lustigt hur saker hänger ihop, hur mycket gemensamt man kan ha med en främling, hur lika vi faktiskt är andra människor.

IMG_20150927_124013

Något annat jag lärt mig är att ta dagen som den kommer. Att planera är en fördel, men det är inte alla gånger det blir så som man tänkt. När man måste ta hänsyn till en liten bebis så måste man anpassa sina planer efter h*n. Det är faktiskt väldigt skönt! Samtidigt var det svårt i starten att inte planera in i minsta detalj. Men nu är det mest skönt, inga andra måsten förutom att göra allt som är bäst för lilleman. 🙂

DSC_0586

0 Gilla det här

You might also like