Loading...

Dansa – pausa

Nu har jag haft en helg med PT-kurs. Mitt absoluta favoritintresse är ju träning, så ser fram emot varje tillfälle jag har att lära om träning.

Min resa till träningsentusiasm började faktiskt med det motsatta till vad jag lär mig idag, som är att leva hälsosamt. För 10 år sen hade jag en ätstörning som kallas för anorexi. Den gjorde att jag blev besatt av att vara smal och av att undvika kalorier. Det som smittade mig var det sjuka idealet, hur jag trodde att folk förväntade sig att jag skulle se ut. Räddningen var ett gymkort. Pappa mutade mig med att jag fick träna, så länge jag började äta. Så det gjorde jag. Sakta men säkert blev jag bättre. Jag gick upp i vikt. Jag åt och tränade, tränade och åt. Idag, 10 år senare, tränar jag fortfarande. Jag äter precis vad jag vill. Jag älskar att träna, men är superdålig på en sak som är superviktig! Vila! Jag är en rastlös person. Jag har knappt missat en dag med träning (som innebär 7 dagar i veckan) sedan jag fyllde 20..

Det jag läser om nu handlar om att människor är för stillasittande. Men istället för att tänka på det så borde man tänka på att röra på sig mer! Hoppa, spring, DANSA – pausa! Det bästa som finns är att röra på sig. Se upp ifrån mobilen, tv:n, pc-skärmen.. Slå på musiken, radion eller spotify, och DANSA! Ingen är född stillasittande! Vi är födda sparkandes och viftandes, fridfulla och lyckligt ovetandes! Låt oss behålla det, så länge som vi kan och framför allt VILL! Bara du själv bestämmer om du ska röra på dig. Endast viljan sätter gränser 😉

IMG_20160429_062139

0 Gilla det här

You might also like