Loading...

Colins första Jul

Nu är det bara en vecka kvar till Julafton, samma dag som Colin blir 7 månader! Tittar ofta på bilder från då han var nyfödd, och det syns att han vuxit otroligt mycket sedan dess. Märkligt att tänka på att han kom till världen för så ”lång tid” sedan, samtidigt som det känns som om han alltid varit med oss. Minns inte hur livet var innan jag hade Colin. Lustigt att tänka på att när man når en viss ålder så är det som om man nästan slutar att växa, när man i början växer hur snabbt som helst. Jag menar, jag känner inte att det varit så stor skillnad på mig från då jag var 18, 19 och 20 år fram tills nu. Visserligen har jag mognat massor, jag har nog vuxit mer än någonsin de senast 7 månaderna, men då är det inombords. När man kommer till en viss ålder så är det ens inre som växer och utvecklas vidare. Med småbarn är varje dag en ny upptäcktsfärd, och det är ett stort privilegium att få ta del utav Colins dagar.

Vi var ju i Sverige ca 1 ½ vecka, och då firade vi faktiskt jul hemma hos pappa. Så för mig känns det ganska märkligt att tänka på att vi ska fira jul en gång till. Vi hade maten, julklapparna och familjen var samlad, det enda som fattades var Kalle Anka på tv 😉 Men eftersom att jag inte brytt mig så mycket om tv-biten så kändes det ändå precis som julafton! Colin ska alltså få fira sin andra jul, fastän han bara är 7 månader, om en vecka. Häftigt 🙂

DSC_0381

DSC_0380

Vi klädde alltså granen några dagar innan hos pappa. Sedan gjorde vi julskinka, pappa handlade julklappar och julmat. Markus kom ner fredagen en vecka efter oss, så på lördagen den 12/12 firade vi jul! Min bror och hans flickvän var där också, så hade väldigt trevligt. Vi har de senaste åren bara firat jag, pappa och min bror, så egentligen var vi ganska många den här gången. Det som utgjorde störst skillnad var ändå att ha en liten bebis med, och för honom var det precis som vilken annan dag som helst! Han vaknade som han brukar, åt det vanliga, gjorde allt precis som han gör alla andra dagar. När vi skulle öppna paketen var han trött, som han brukar vara på sen eftermiddag, så skyndade oss igenom det och la honom i sängen innan vi andra åt julmiddagen. Kan ju säga att det var lik en vanlig dag för mig också, i alla fall sömnmässigt. Orkade inte sitta uppe längre än vanligt, så passade mig bra att det inte var något program eller någon film jag bara ”måste se”. En lyckad första jul i det stora hela! Stort plus i kanten för att vi slapp all stress och alla stressade människor som ska ut och handla det sista dagen innan riktiga julafton! Et litet tips kanske, fira en annan dag för att slippa rushen :p

Är för oss föräldrar (kanske mest oss mammor) som den första julen är mer viktig, barnen minns den troligtvis ändå inte. Det är nu det är vi som skapar traditioner för våra barn, för våran familj. Vår tur att välja ut godbitarna som i vill  ta vara på med högtiden 🙂

DSC_0387

Brukar annars känna mig rätt tom när julafton är över, men inte i år. Tänk er, jag får vara med på Colins andra jul om bara en vecka! För en julälskare som mig är det bara lyx! Kanske det blir den nya traditionen? Att fira 2 gånger varje år 😉

jul2

jul3

jul4

Nu är det jul igen <3

0 Gilla det här

You might also like