Loading...

Coachning

När jag studerade turism & hälsa så hade vi en kurs inom livsstilscoachning som ingick. Vi fick välja om vi ville certifiera oss, genom att göra lite extra arbete. Då hade jag så mycket annat på gång så jag valde att avstå. För några månader sen hittade jag en kurs som är en början till att bli coach, och påbörjade den. Dock är den på engelska så får översätta de flesta orden. I min PT-utbildning ingår det också en del som är coachning, men så långt har jag inte kommit än.

Som coach hjälper man människor med att:

  • Fokusera på framtiden och lösa problem.
  • Uppnå mål.
  • Förbättra sina prestationer och öka sin livskvalitet.
  • Fördjupa sitt lärande.
  • Frigöra sin potential, använda de styrkor man har.
  • Nå personlig mognad.

Det som är lite speciellt med att vara coach är att man hjälper sina klienter att hitta svaret själva, man är som ett bollplank. En coach säger aldrig åt sin klient vad han/hon ska eller borde göra. Alla svar finns hos klienten själv, en coach gör bara att svaren blir synliga med olika metoder.

Det finns mängder av olika utbildningar att välja mellan, och en utav dem är Akademi Coachstjärnan AB. De har program och kurser för både grupper och privatpersoner. De satsar på hög kvalitet och utbildar de som vill jobba som coacher eller har användning för själva coachningen inom sitt yrkesområde 🙂

Det är en fördel att läsa en kurs där man har träffar, då har man möjligheten att möta andra likasinnade och få svar på sina frågor som dyker upp längs vägen.

0 Gilla det här

You might also like