Loading...

Challenge yourself!

I söndags när jag och min kollega och vän precis hade gymmat i ca 1 ½ timme, så kommer hon på en idé: ”Ska vi träna till Bikini-Fitness 2014?! Vi kan börja träna hårdare och änta sunt!”. Vi tränar redan regelbundet båda två och jag försöker vara så hälsosam jag kan, min väninna äter nyttigt som det är, men vi är ju inte i den formen som bikini-fitness-brudarna är. Så hon visade mig några bilder på kroppar, de är inte helt i klass med bodybuildarna, utan de har mer markerade muskler. Målet är alltså att minska på fettprocenten mer än att bygga stora muskler 🙂 Det passar mig bättre, eftersom jag är ganska kort så skulle jag bokstavligt talat se ut som en muskelsten (inte ens ett berg) om jag hade stora, blaffiga muskler 😉 Haha.

bikinifit2

Så, jag har alltså sagt att jag ska göra något som jag aldrig, någonsin tänkt att jag skulle göra! Dels följa en mer strikt kosthållning, dels träna för ett uppsatt mål! Istället för att tycka att det känns jobbigt, som jag trott hela tiden att jag skulle känna, så märker jag hur jäkla motiverad jag känner mig!

bikinifitness2013
Bild från Svenska Bikini Fitness 2013

Om man inte har ett specifikt mål med det man gör, oavsett om det handlar om träning, dieter, karriären, familjen o.s.v., så är det lätt att man till slut bara gör saker utan att veta varför. Det är då det hela hela börjar kännas meningslöst. Man börjar ifrågasätta sig själv, varför gör man en sak om det inte leder någon vart? Då finns risken att man tappar lusten och slutar med det. Det är antagligen därför många ger upp sin viktnedgång/uppgång, sina drömmar om karriär och lyckligt familjeliv. Oftast handlar det om att ha ett sikte i mål och jobba hårt för att nå dit. Först då känner man meningen med allt och orkar kämpa vidare!

BikiniFitness2014 är alltså i maj, så jag har 7-8 månader på mig. Klarar jag det? Utan tvivel!

Har du tappat lusten för något du verkligen ville från början? Utmana dig själv!!!

IMG_20130914_193554
IMG_20130916_194956
En lång bit kvar!

IMG_20130916_195033

Det behöver inte handla om att vara missnöjd med sig själv för att göra en förändring. Det handlar om att bevisa för sig själv att man kan!

0 Gilla det här

You might also like