Loading...

Byta parfym eller fastläkare…

”Att byta parfym är svårare än att byta fastläkare!” – Håller du med?

Det var vad en kund på Travel Value sa häromdagen, och jag förstår vad hon menar. Det är svårt att hitta en parfym som passar en själv. De flesta äldre personerna som kommer in och handlar på parfymerier vet vad de vill ha, vad de tycker om och passar i. De har hittat den doften som passar deras egna dofter och håller sig till den. Många unga kommer in och testar, har kanske testat av någon väninna och vet vad de tycker doftar gott. När de själva får samma parfym på sig så passar den inte alls. Det hände mig en gång när jag testade en parfym som doftade gott på en papperslapp. När jag fick den på huden luktade den kattpiss. Det har att göra med att våra hudceller reagerar med doftpartiklarna, och det är olika för alla hur doften/lukten blir. 🙂

Parfymen blir liksom ens personliga signalement, kanske är det därför man ofta håller sig till en och samma doft. Själv är jag ingen parfym-människa, använder det inte så ofta. Det beror på att jag känner doften så starkt och får ganska ont i huvudet. Har försökt hitta en doft som passar, men än så länge har jag ingen parfym som är ”min”. Markus använder Armani Code, så den har blivit en av mina favoriter. På han luktar den ”min älskling”.

Köpte en parfym när jag var i Nice, och den passar min hud. Använder den bara på speciella tillfällen då den är speciell och köpt på parfymfabriken där den är tillverkad 🙂

IMG_20141110_210942

Så om man jämför är det mer personligt och närmare en själv när det handlar om parfym än när man ska byta fastläkare. Det känns mer allmänt 😉

IMG_20141110_102955

Vad har du för favoritdoft?

0 Gilla det här

You might also like