Loading...

Byggarbete

Häromdagen när jag gick till salongen så gick jag förbi en byggarbetsplats. De har hållit på en bra stund med det dem bygger, och jag har gått förbi många, många gånger. Men igår så dök en ny tanke upp: ”Det hade varit roligt att testa jobba som byggarbetare, eller kanske som arkitekten bakom själva bygget..”. Det var verkligen ingen väntad tanke, jag blev själv förvånad över att den bara kom där som tagen ur luften. Kanske beror det på att jag dagen innan byggde ihop en liten gungstol till Colin som var köpt på IKEA? Kanske beror det på att jag har en liten son som helt säkert kommer att intressera sig för att bygga med klossar och lego, precis som jag gjorde när jag var barn, och att det tar fram min inre ”Byggare Bob”? Inte vet jag, roligt hade det varit i alla fall att testa på ett sådant jobb 🙂

Ett annat yrke som jag tror hade varit spännande är att jobba inom juridik, som advokat eller något i den kretsen. Det finns en mängd kurser att välja mellan, varav en riktar in sig på entreprenadjuridik och ges ut av en advokatfirma som heter Wollsén Albinsson Advokatbyrå. Den kursen passar kanske bäst för dem som jobbar som entreprenörer, de som är konsulter och skriver avtal med sina kunder när de ska utför ett arbete. Även byggfirmor kan erbjuda kursen till sina medarbetare för att försäkra sig att alla kan lagar och lovar.

Det är speciellt viktigt för människor som driver företag att ha rätten på sin sida, för att undvika tvister och lösa eventuella tvister på bästa sätt. Som företagare har man ett stort ansvar när det kommer till att leverera en vara eller en tjänst, i alla fall om man vill bli tagen seriöst och gå i vinst. Därför är det bra att läsa på inom områden som är aktuella för ens eget företagande, utbilda sina medarbetare och vara ärlig mot sina kunder!

0 Gilla det här

You might also like