Loading...

Bullbak – utan gurkmeja

På dagens agenda stod ”Baka bullar”. Egentligen hade jag tänkt göra lussekatter igår, men till mitt stora missnöje säljer de inte saffran i affärerna här i Trondheim! På ena affären där jag frågade efter saffranet svarade kassörskan att de bara hade gurkmeja. ”Till lussebullar?!” ”Ja, men ta bara lite, det är stark smak..”. Hmm, ja men man vill ju att det ska dofta och smaka saffran, inte gurkmeja! Antar att det är för den gula färgens skull de tar gurkmeja istället..

Hur som haver, jag bakade vanliga hederliga kanel- och vaniljbullar istället! De uppskattas av min familj, synd att det bara är Jonas som får avnjuta dem denna gång 😉 Hade inte tillräckligt många bullformar, bara till hälften så de andra flöt ut på bakplåtspappret. Och hade inte heller någon pensel till ägget, så fick improvisera med en sked. Enligt pöjken blev de goda ändå!

Mmm!

 

 

0 Gilla det här

You might also like