Loading...

Besvär och kläder

Att vara gravid är inte en dans på rosor, men det har sina fina stunder också! Jag skrev tidigare att jag nu börjat må illa, jag tycker att det har släppt lite de senaste dagarna. Så länge man lyssnar på vad kroppen behöver så går det fint. Mitt största craving just nu är klementiner och äppeljuice. Tidigare var det surt och gelégodis. Ingenting annat är särskilt lockande, speciellt inte min egna favorit: choklad! Märkligt vad kroppen och alla sinnen kan reagera och bestämma.

IMG_20141218_100715

IMG_20141218_100753

Något jag börjat känna av däremot är ryggen, när bäckenet växer så får jag ganska ont i korsryggen. Eftersom att mitt yrke innebär en hel del gå och stå, på flis, så känner jag av det redan nu. Är lite trött och sliten samt öm i ryggen. Därför tror jag det är extra viktigt för gravida att hålla igång med träning, stretcha ut musklerna på ett försiktigt sätt så länge man faktiskt klarar av det 🙂

När man är gravid så får man lättare att blöda näsblod, eftersom att blodkärlen fylls med extra blod så blir de känsligare. Det märkte jag speciellt i morse, när jag klev upp. Jag blir väldigt täppt i näsan under natten, också på grund av hormonerna och graviditeten då slemhinnorna svullnar upp, och måste snyta mig. Idag började blodet, bokstavligen, forsa. Det slutade inte på över 20 minuter, väldigt äckligt. Börjar nästan alltid att blöda när jag borstar tänderna också, men det har jag gjort sen i början.

Nog om plågor 😉 Det jag ser fram emot är när magen faktiskt börjar synas på riktigt och att få känna liv i magen! Om 2 veckor får vi veta könet och då kommer jag helt säkert att köpa lite smått till vårat lilla troll <3 Har redan fått lite smått från svärmor och två av fastrarna.

Sviger-/Svärmor har stickat matchande sock-/tofflor till oss 🙂
Tänk så små fötter jämfört med mina bejbin har! De är ca 22 millimeter nu!

IMG_20141218_100057

Av faster Camilla fick jag ett par shorts och en söt mössa som min minsta kusin Kevin hunnit växa ur. Han föddes i Augusti så han hann aldrig använda dem. Min skrutt förväntas komma i början av sommaren <3

IMG_20141218_095926

Och av faster Bitte fick vi två par strumpor, gissa vilka som kommer bli utslitna först 😉

IMG_20141218_095824

Har fridag idag, så ska handla de sista julklapparna. Sen är det 3 dagars jobb innan jag flyger hem till pappa över jul! Längtar! <3

0 Gilla det här

You might also like