Loading...

Beskriva sig själv

Varje gång man är på an arbetsintervju så får man frågor som: ”Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?” och ”Vad behöver du arbeta med?”

Oavsett hur många gånger man övar och försöker komma på svaren, så är det lika svårt varje gång. Att försöka beskriva sig själv innebär att man måste se på sig själv, på ett sätt vi inte är vana att göra, nämligen utifrån. Försöka se sig själv som andra ser på en. För det är det som är intressant för arbetsgivaren, inte hur vi själva ser på oss. Det är inte intressant hur vi tror att vi är eller vill vara utan det de vill veta är hur vi egentligen är och vad vi kan bidra med.

Det kan vara svårt men det är otroligt nyttigt att se på sig själv med andra ögon. Kanske är man en sådan som uppfattas som lugnt fast man är stressad, då kan man säga att man är lugn. Är man noggrann på arbetet men ganska stökig hemma, då är det noggrannheten som räknas. Det finns tusen ord som kan beskriva hur man är, det gäller att välja de som ger störst fördelarna i just det sammanhanget.

Vi kan välja hur vi vill vara.

0 Gilla det här

You might also like