Loading...

Besatt av tankar

”Ta en shake varje morgon i en vecka nu! Även om du ska ta en powerwalk! Ta en shake!”
Det var Veronicas uppmaning i tisdags kväll. Bara för att jag avslöjade att jag inte alls tar en shake det första jag gör. Jag tar min första shake efter att jag tränat. Innan det dricker jag kanske en kaffe och äter något lätt som frukt, en eller två finn-crisp eller kanske ett ägg. Eller ingenting alls. Varför? För att jag fortfarande är besatt av tanken att inte äta så mycket innan jag tränat. Om jag ska äta så måste jag träna först. Värst är det de dagar då jag börjar 5:30 på morgonen. Tackar youtube för deras workout-videos som jag kan kliva upp, 20 minuter tidigare än absolut nödvändigast, och köra om jag vill.  Det, mina vänner, är tankar som sitter i sen min ätstörning 2006-2008. Där har ni en liten hint om varför jag tränar varenda dag, även om jag ”borde ha” en vilodag. Tycker att det är extremt härligt och roligt att träna också, så min lösning för att inte slita ut kroppen är variation.
Så. Vad fick oss in på det ämnet i tisdags? Jo, jag tog en kroppsscanning, efter Workout Trondheim, för att se hur jag låg an. Trodde ärligt talat att det skulle vara bättre än resultatet innan, eftersom att jag inte kunnat äta ordentligt de senaste dagarna pga illamående. Istället upptäckte jag, till min fasa, att jag gått upp i fettprocent och ner i muskelmassa. På bara någon vecka. Jag som, enligt mig, ätit så sunt som jag aldrig ätit förr. Sakta men säkert kände jag hur min gamla ångest över mat knappade in på mig. Jag rådfrågade Veronica och en kille som jobbar på Livsstilsklubben. Vad ska jag äta? Vilka produkter borde jag beställa? Fick massor av tips och råd. Fastän jag redan visste mer än hälften, så hjälpte det att höra från några andra.

IMG_20140328_081635

Är långt där inne livrädd för att gå upp i vikt. Men är också livrädd för att hamna i min gamla ätstörning. Jag har många dagar då jag tänker alltför många negativa tankar och får jobba med att slå bort dem. Dagar då jag grottar ner mig i det förflutna. Dagar jag undrar vad andra tänker om mig. Dagar när allt bara virrar ihop sig i hjärnan.Jag kan fortfarande få ångest över mat. Om någon verkar tycka att jag äter lite väl mycket, det kan ibland räcka med en blick som egentligen inte betyder någonting, då kan jag sluta att äta. Då gäller det att komma ihåg: Jag har kontroll över mitt eget beteende. Jag bestämmer själv över min kropp och mina tankar, hur jag reagerar och agerar. Även när något drar mig neråt, så vet jag att jag är starkare.

Så trots att jag kände att det tog emot lite att säga ”Okej, JA! Ja, jag ska ta en shake varje morgon.” så sa jag det. Jag gav ett löfte.
Det kan ibland vara det du behöver. Lova någon annan, någon du bryr dig om tillräckligt för att inte såra genom att bryta ett löfte. Lova någon som bryr sig om dig och vill att du ska lyckas. Oavsett hur litet eller stort löftet är, så var medveten att det betyder något.  

Nu kan jag officiellt säga att jag är en i ”shake-till-frukost-gänget”. Även om jag bara tagit den i 3 dagar, så är det ett ganska stort steg 🙂 Väntar med spänning på att se resultatet!

IMG_20140328_122344
Fick proteinvåfflor på Livsstilsklubben idag efter att jag tränat, så blir massor av protein idag 🙂

Vad får du kämpa med varje dag?

2014-03-28 15.39.08

Ha en underbar fredag <3

0 Gilla det här

You might also like