Loading...

Bemanningsföretag

I dagens samhälle kan det vara oerhört svårt att få jobb. Man måste leta länge för att hitta något och kanske ännu längre för att hitta något man verkligen trivs med. Här i Norge är det många företag som mer än gärna anställer svenskar, tack vare ryktet om att vi gärna jobbar hårt. Tydligen är det många norrmän som helst är arbetslediga, om det stämmer eller inte kan jag inte svara på. Så när det blir arbetsbrist i Sverige är det vanligt att man söker sig till Norge, eller något annat land för den delen.

Men, så finns det ju företag som faktiskt jobbar med att hitta rätt folk till rätt jobb. Istället för att ett företag ska behöva gå igenom alla ansökningar så använder de sig av ett bemanningsföretag. Det är ett företag som sköter själva annonseringen åt företaget som söker personal. De tar emot ansökningarna och håller i intervjuerna. De avgör sedan om personen ska få jobbet eller inte, via dem. Då får personen anställning i bemanningsföretaget, men jobbar åt ett annat företag. De sköter lönerna och allt annat. Smart!

Innan jag fick min anställning så jobbade jag via ett bemanningsföretag. Jag blev sedan ”utköpt” av företaget jag jobbar för, och fick då fast anställning direkt via dem. Det positiva med att vara anställd via ett bemanningsföretag kan vara att du har möjligheten att få ett annat jobb om uppdraget hos företaget som behöver folk tar slut. Då vet bemanningsföretaget vem du är och kan hjälpa dig vidare. Finns många företag att välja mellan, ett är t.ex Vendator Bemanning. Perfekt för företag som behöver hjälp att hitta personal, perfekt för personer som behöver jobb 🙂

0 Gilla det här

You might also like