Loading...

Bejbikläder och halsbränna

Idag är vi i vecka 34+3, det har gått 86,4% av graviditeten. Märker att det börjar bli ont om plats inne i magen när bejbin trycker ut huden kraftigare och längre med sina rörelser 🙂 Igår fick jag även en dos av halsbränna, något jag trodde jag redan upplevt men som var värre nu än tidigare. Har som tur var införskaffat tuggtabletter mot halsbränna sen långt tillbaka, så de kom väl till användning igår kväll. Finns många knep för att undgå halsbränna, som att undvika starkt kryddad mat och att äta mycket fler knep på ”Föräldrar och Barn”. Halsbränna är ju när magsaften kommer upp i halsen och det känns som om att det faktiskt brinner i halsen, och det kan vara både hormonellt och bero på att barnet trycker på organen som gör att syran från magsäcken tvingas uppåt. För mig fungerade det att äta banan och salta kex, samt att sova. Är olika från person till person vad som fungerar bra.

IMG_20150419_133306

IMG_20150419_133325

En annan sak som känns tydligare nu är när bebisen har hicka, vilket händer ganska många gånger om dagen. Det känns som att någon dunkar lite lätt på insidan av nedre delen av magen med täta och rytmiska rörelser. Det är en lustig känsla, som är lugnande på något sätt. Alla tecken på liv är positiva! Känns även när fogarna i bäckenet vidgas, speciellt när jag gör hastiga rörelser eller går en stund. Men det är bara bra det också, för då fungerar kroppen som den ska, fastän det kan göra väldigt ont då och då.

IMG_20150419_124022

IMG_20150419_124051

Igår började jag tvätta sängkläder, filtar och kläder till lilltrollet, så att det är rent när han kommer. Är så mysigt att se de små bejbikläderna hänga på tork och att vika dem 🙂  Har köpt och fått ganska mycket redan, i flera storlekar så har en del att välja mellan. Blir till att packa sjukhusbagen snart så att den står redo! Mycket planering bakom förlossningen 😉

0 Gilla det här

You might also like