Loading...

Bebis nr 3

Idag är vi halvvägs i graviditet nr 3. Vecka 20+0. Men med tanke på att mina två första föddes 7 respektive 15 dagar innan beräknat datum så är jag möjligen över halva tiden. De gångerna var jag inte redo, på samma gång som jag längtade extremt. Den här gången måste jag vara ärlig och medge att jag inte alls har lika bråttom. Inte för att jag inte älskar den lilla som ligger i magen, men för att jag redan har fullt upp med de små som redan är.

Min största oro med bebis nr 2 var att jag skulle få mindre, för lite tid med nr 1. Vilket jag fick med tiden. Som tur var sov Olivia (nr 2) jättemycket när hon kommit ut. Vilket gav oss mer tid med Colin (nr 1), och övergången gick smidigt. Nu när Olivia är äldre och kräver mer, liksom Colin, känner jag inte alltid att jag räcker till så som jag önskar. Därför är jag mer rädd den här gången. Hur ska tiden räcka till?

Kan även säga att oron för förlossning och andra vanliga graviditets-orosmoment inte blir färre eller mindre ju fler barn man får. Snarare blir de fler och större. Nu har jag två perfekta, friska barn, hade två smidiga (om än långdragna) förlossningar. Kan man har sådan tur 3 gånger?! Antagligen ja. Men man kan aldrig veta. Vill med hela mitt hjärta att det här barnet är friskt, och att det går lika bra som de andra gångerna.

Om 20 veckor vet vi 🙂

1 person gillar det här

You might also like