Loading...

BB-Cream

Innan jag började jobba på Værnes flygplats hade jag bara sett reklam om BB-Cream. En fuktighetsgivande kräm som innehåller lite färg och fungerar nästan som en foundation. Ungefär så mycket visste jag. Sedan kom ”Clinique” på besök och berättade om deras BB-Cream. Clinique har sin egen kräm, liksom så många andra, men det intressanta var att få veta vart den kommer ifrån. Just Cliniques är helt parabenfri och 100% allergifri, det är ju det de är kända för.

Den första BB-Creamen kommer från Tyskland, på 1980-talet, och framställdes främst för att hjälpa dem med acneproblem och för dem som hade ärr från operationer och liknande. Krämen är nämligen lättare och täpper inte till lika mycket som en vanlig foundation. Den är framtagen av en hudläkare, Dr. Christine Schrammeck. När krämen introducerades i Korea så växte marknaden, nu har nästan alla hudvårds-märken sin egna variant av BB-Cream.

Den jag har kommer från Biotherm. Den är återfuktande och innehåller solskyddsfaktor, SPF15. Bra till sommaren. Har redan börjat använda endast den samt lite solpuder. Den ger bra med lyster och smälter in i huden. Man kan använda både utan eller med dagkräm under, beroende på hur fet/torr hy man har. Jag använder med 🙂

BB-Cream står för Beuty Balm, Blemish Balm/Base alternativt Beblesh Balm.

 

Snart lanseras CC-Cream

0 Gilla det här

You might also like