Loading...

Bättre miljö med växter

Något av det allra bästa med att vara utomlands i ett sådant här varmt land som Thailand är att kunna njuta av solen och värmen. Från tidig morgon då temperaturen är något lägre med svala vindar, till kvällningen då solen legat på och värmt upp hela landskapet under dagen. Växterna som finns här är mycket finare än de vi har hemma i norden, större, färgrikare och större. Jag skulle inte ha något emot att byta ut våra tallar och granar mot palmer och andra exotiska växter!

Det är otroligt vad några växter, plantor och blommor kan göra med ett rum. Jag har inga ”gröna fingrar” och har råkat både under- och övervattna alltifrån kaktusar och orkidéer i mina dar, så fram tills vi hade fotografering av lägenheten hade vi bara två uttorkade orkidéer hemma. Men oj vilken skillnad det blev av att ställa ut några blommor i varje rum! De får ett rum som annars verkar lite stelt att känna mer hemtrevligt, de mjukar upp på något vis. Det är viktigt både hemma och på arbetet, det ger ökad trivsel med gröna och färggranna, levande växter. Förutom att det ser trevligare ut så ger växterna en bättre syresättning och dämpar ljudnivåerna i rummet.

Nordic Green Design kan man, som företag, få hjälp med att inreda kontor eller övriga delar av arbetsplatsen med växter. Man kan antingen hyra eller köpa, välja mellan alltifrån golvväxter, snittblommor eller vackra arrangemang. Sen slipper man oroa sig för skötsel, då de hjälper till med det också. Perfekt om man som chef har lika gröna fingrar som jag har 😉 De inreder efter önskemål, både inom- och utomhusmiljöer som ger ett gott intryck för både anställda och besökare. Det jag fastnade för var att de inreder i något som kallas för ”Aqua Design”, där hav möter land med både plantor och fiskar i akvarium som inspiration. Skulle passa perfekt för att inreda ett spa!

 

0 Gilla det här

You might also like