Loading...

Badrumstrender 2016

Det finns olika faser här i livet, både på den personliga fronten, på arbetsfronten, relationsfronten o.s.v. I våran familj är vi just nu inne i en fas då vi ser efter ett nytt boende. Dels behöver vi ett hem med minst ett sovrum till, sen vill vi gärna ha ett hem som är ”vårat”. En av faktorerna vi måste överväga är ju om det är barnvänligt, om det finns förskola och skola i närheten, vilket område det ligger i. En annan faktor är priset. Vill vi ha ett hus eller lägenhet? Ska det vara nytt eller mer utav ett renoveringsprojekt? Många av de hus/lägenheter vi sett på är relativt nyrenoverade, och det jag märker är att det är mest i kök och i badrum det syns på att det är nytt. Sovrum och vardagsrum består ju inte av så mycket mer än säng, något skåp, soffa och andra möbler som lätt byts ut. Köket har ju mer man kan sätta sin prägel på. Där samlas familjen för mat, måltider, dryck och samtal. Medans badrummet är det rummet i ett hem där man verkligen får vara ifred. Det ska allra helst vara lätt att hålla rent, praktiskt, vara ro-ingivande, stilrent och personligt. Det är trots allt där man både startar och avslutar dagen med diverse morgon- och kvällsritualer. Man kan se tydligt på hur det förändrats genom åren, och i år är självklart inget undantag.

Vad som är modernt i 2016 varierar en del, då de kan kombineras i det oändliga. Men det som verkligen är årets träffsäkra trendtips är att använda färger som mintgrönt och aprikos, och kakel i geometriska former. Du kan använda mörka eller ljusa badrumsmöbler, eller en kombination av bägge, skåp eller lådor, med eller utan synliga handtag, öppna eller dolda förvaringsutrymmen, med mera. Oavsett vad man föredrar så finns det en stil för de flesta. Klicka på Badrumstrender 2016 för ännu fler idéer och inspiration. Hur vill du att ditt badrum ska se ut? Hur gör du ditt badrum personligt?

Här har de brutit av med ett gammalt vitrinskåp, en liten mix av modernt och en äldre stil:  

Något som är inne nu när det handlar om inredning till badrum, något som i alla fall jag tycker är toppen, är fokuset på förvaring. Jag har massor av rengöring, skrubbar och krämer till ansikte och kropp, nagellack, parfymer, deodoranter, hårprodukter, smycken, hygienartiklar, smink och diverse prylar i mängder som ska ha plats, och det är inte allt som håller sig till sin egen plats alla gånger. Därför är det smart att ha några snygga askar, korgar eller lådor, att stoppa sådant man använder dagligen i. Då är det lättillgängligt och samtidigt extremt lätt att gömma undan. I olika typer av förvaringsboxar kan man även organisera sitt egna lilla kaos, eller ha den ordningen man vill och klarar av för att hitta. En annan smart lösning är att hänga upp förvaringen, antingen på vägg eller i tak. Trendigt är också de mobila/flyttbara hyllorna. Vilket är en smart lösning om man har ett litet badrum, eller ett stort och vill flytta handdukarna från ena änden till den andra 🙂

Öppen förvaring:

Små askar till förvaring av småting:


En annan idé kan vara att använda kristallglas till tandborstarna och en fin silversked för att ta av favoritkrämen ur en glasburk med antikt utseende, vardagslyx:


Jag började faktiskt att rensa i badrumsskåpen igår, och när jag sett efter inspiration på internet har jag många bra idéer på hur jag vill att mitt badrum ska se ut!

(Bilder tagna från www.aspenbad.se)

0 Gilla det här

You might also like