Loading...

Back to basic…

Nu har vi bott i ett hus utan tv och internet (förutom mobilnätet) i nästan 9 veckor. Som att gå tillbaka till ”de gamla goda dagarna”. Tänk vad skönt det varit att inte KUNNA ”slösa tid” på tv, serier och sociala medier hela dagarna. Är antagligen det jag skulle säga OM jag INTE hade en nyfödd bebis, en tvååring OCH en fyraåring som är vana att se på tv…. Nu är det inte så att de inte har några leksaker att leka med, för tro mig när jag hotat med att sälja alla leksaker om de inte leker med dem (det har funkat på sätt och vis).

Personligen får jag dåligt samvete (och huvudvärk av ljudet) när jag låter dem se på tv när de är så små. Men saken är den att de gärna vill vara ute, fast då måste en vuxen vara med dem och med en nyfödd i huset har det inte alltid passat sig. När de är slitna av lek tycker jag det är okej att kunna låta de ”stora barnen” se en film eller serie på dumburken. Är en ensam hemma är det extremt svårt att hinna underhålla tre barn , behålla freden (för att inte tala om tålamodet när en överöses av tjat från olika håll och kanter) och samtidigt göra hushållssysslorna som kräver sitt. Katastrof när barnen dessutom är beroende av mat, dricka, blöjbyten, hjälp med toabesök och diverse.

När jag insåg att vi inte hade det tänkte jag först att ”detta går bra, de levde ju utan sådant förr”.. Men.. TV är så skönt att ha! Insåg det inte förrän vi inte hade det. Är en van vid en viss livsstil så är en 😊

0 Gilla det här

You might also like