Loading...

Babyshower

För några år sen fylldes helger och fritid med festligheter i form av krogen-besök och dans, med sovmornar fram till 10-11 emellanåt. Nu för tiden består en sovmorgon av att kliva upp mellan 6 och 7 och med” fest” menar man babyshower eller bara att sitta med någon väninna och prata om bebismat och blöjbyten, kanske äta någon middag utan avbrott. Det är rena semestern att bara få ta en dusch utan att behöva ha koll på mini på samma gång 🙂 Det är en ganska stor skillnad på ganska kort tid. Jag föredrar mitt liv som det är idag, alla gånger!

DSC_0616

Igår firade vi in en ny bebis, som beräknas komma i början av april. Min kollega/väninna Marie är gravid med en liten pojke, så igår hade vi ordnat med en överrasknings-Babyshower för henne. Så kul att se minen på den som blir överraskad, hon som trodde att hon skulle bli fotograferad och äta middag med våran väninna som vi var hos. Alla hade tagit med något ätbart så vi åt kyckling, köttbullar, ris, pastasallad, ugnsrostad potatis och pizzasnurror. Vi hade massor av kakor, muffins och gott efteråt. Vi lekte ”ryktet går”, fast en babyversion med baby-ord, och Marie fick gissa bajset. ”Gissa bajset” är olika ätbara saker som man smetar i blöjor, en i varje, som liknar bajs. Därefter ska den gravida smaka på ”bajset” och gissa vad det är. Väldigt rolig lek! Så länge den gravida inte är överkänslig då, som man ju kan vara som gravid 😉

DSC_0607

När jag väntade Colin ordnade samma gäng en Babyshower för mig. Isabella lurade dit mig genom att säga att vi skulle färga mina ögonbryn på hennes salong, vi skulle bara köra förbi Marie först. Då hade de ordnat det hos hon som är gravid idag. Blev så glad, en fin överraskning som jag aldrig glömmer! Kul att det blir vanligare och vanligare här, både i Norge och i Sverige. Värt att fira, både en chans för den blivande mamman att komma iväg och ha lite skoj innan dagarna fylls av bebis, bebis och bebis, och ett fantastiskt sätt att fira den kommande bebisen på med presenter som kommer till användning!

DSC_0609

Här är en blöjkaka i form av en barnvagn som jag gjorde:

DSC_0611

0 Gilla det här

You might also like