Loading...

Att vänta nr 2

I söndags var det mors dag här i Norge. Colin hade lagat ett kort på förskolan och hade fått hjälp med att köpa en kopp med texten ”Mamma, du er verdens beste” och som var fylld med chokladhjärtan! Precis vad jag önskade mig! Kortet betydde mest <3

Det är speciellt att vara mamma. Det är den allra bästa känslan och upplevelsen som finns! Ett heltidsjobb som varar 24/7, och som kan slita ut en fullständigt, men det är absolut värt det på alla sätt och vis! Kanske det beror på att man som människa vill känna sig behövd och vill visa sin kärlek till en annan person..

Det svåraste med att vänta barn nr 2 just nu är känslan av att inte räcka till och inte orka med. Och det känns ofattbart att man ska kunna klara av att dela sin kärlek mellan 2 barn, hur ska man kunna älska 2 personer lika högt? Det har varit min största utmaning under den här graviditeten, psykiskt. Att förstå och försöka övertala mig själv om att det är möjligt att vara heltidsmamma, att älska lika mycket och gränslöst, att finnas till för 2 små personer. Det kommer fortfarande dagar, fastän det är mindre än 2 månader kvar, då jag känner att det är för tidigt och att tiden går alltför fort. Dagar då jag tvivlar på om jag kan. En förlossning känns som en fis i rymden jämfört med den känslostormen som tar plats när jag tänker på det. Det hjälper inte hur många personer som säger att det är ”perfekt”. En perfekt åldersskillnad. För oss alla 4. Missförstå mig inte nu, för jag längtar oerhört mycket efter att bli mamma igen, efter att få möta den lilla människan som ligger gömd inuti mig just nu! Men jag är samtidigt rädd för att inte finnas till lika mycket för min son. Det är extremt svårt att förklara, extremt svårt att behöva erkänna. Jag älskar dem båda redan nu! Men jag är också nervös över hur framtiden blir!

Att bli mamma för första gången är alltid speciellt på ett eget sätt. Det är nytt. Man är ovan och rädd. Man kan ha fullt fokus på den enda lilla skatten. Att bli mamma igen tror jag är oslagbart. Men nu vet jag på ett sätt hur det är. Det har jag lärt mig av min förstfödde. Tillsammans kommer mina 2 barn att lära mig hur man verkligen delar, hur man på riktigt fördelar tid och prioriteringar och kärlek. Det blir ett nytt äventyr! Snart är vi redo. Inte just idag, men snart <3

0 Gilla det här

You might also like