Loading...

Att välja Glädje

Just nu läser jag en bok som heter ”Att välja Glädje” av Kay Pollak. Som titeln säger så handlar den om hur vi ska göra för att välja glädjen. Det låter kanske märkligt att vi ska klara av att välja hur vi känner. Jag om någon, samt de som står mig närmast, vet hur snabbt humöret och känslorna kan ändras. Från Toppen till Botten på ett ögonblick. Kanske svårt att tro, jag som alltid ler, men så är det. På en nanosekund kan jag gå från att älska allt och alla till att vilja slänga något i väggen. Det hela handlar om att kunna kontrollera sig. Bara för att jag vill så behöver jag inte slänga mobilen i marken. För så pass många gånger har jag gjort det för att vet att det inte hjälper. Snarare tvärtom, skuldkänslorna och ångesten blir 10 gånger värre efteråt.

IMG_20140912_104037

Man kan försöka att andas lugnt och räkna till 10 eller tänka på något positivt, det brukar hjälpa. Och då kommer vi till det som boken beskriver mycket om, nämligen tanken. Om vi ändrar sättet vi tänker på så kan vi ändra hur vi känner. Så fort det kommer en negativ tanke ska vi försöka göra om den till en positiv, god och lycklig tanke! Det bästa av allt? Det funkar! Boken säger också att de negativa tankarna om en annan person är egentligen ett meddelande till oss själva, OM oss själva. Om vi vågar öppna sinnet, vågar se att alla personer finns i våra liv för att lära oss något, så kommer de kritiska känslorna vi känner emot andra att avta.

Hur gärna jag än vill att världen ska vara lycklig, att alla ska få må bra och tycka om varandra, så vet jag att alla måste vara med på det om det ska bli så! Även om jag inte kan påverka hur någon annan väljer att tänka och känna, så väljer jag att känna glädje så ofta jag kan 🙂 Varför ska man gå omkring och vara olycklig när det är så mycket härligare att känna lycka!?!

IMG_20140912_100105

Allt & Alla har en mening i Ditt liv <3

0 Gilla det här

You might also like