Loading...

Äta ordentligt – drivstoff

Just som jag skrev den rubriken så började ”Masterchef Norge” på tv:n. Människor som tävlar i att laga mat. För mig är det en utmaning att ens laga en ordentlig måltid till mig själv! Fastän jag vet allt det där om att det är superviktigt att få i sig riktig, näringsrik mat, speciellt när man tränar och vill vara ett gott omdöme, så är det en kamp att få i mig rätt kost. Dels har jag lite tid över för matlagning, jag prioriterar träning, arbete och annat, så blir allt som oftast bara knäckebröd med ägg eller yoghurt/kvarg med blåbär till lunch och middag. När jag bodde med Jonas så blev det ofta snabbnudlar, fryst pizza, färdigpanerad fisk, fryst  paj och allt annat som gick snabbt. Nu är inte jag den som läser på innehållet, tyvärr, men kan tänka mig att det var mindre sunt än när man gör ”from scratch”. Så är jag ju också en godisråtta, särskilt nu till jul, men har försökt trappa ner och ersätta mitt kära socker med annat 😉 Jag är en katastrof när det kommer till matlagning, blir det inte bränt så blir det under-kokt.

IMG_20131203_182435
Jag kan göra sallad och koka ägg (tack vare äggklockan farmor gav mig, så jag inte glömmer bort dem..)

IMG_20131203_182505

Så när jag började med Herbalife då, så fick jag en påminnelse om VARFÖR det är så viktigt att äta ordentlig mat. Då menar jag inte att man ska äta tio portioner för att få i sig allt, men att man ska ha alla näringsämnen och en viss mängd utav dem varje dag. Det handlar om att ha energi! Ha drivstoff! Som bilen behöver rätt bränsle, så behöver vi rätt bränsle för oss. Som Unni Tröen säger så tankar vi ju inte en bensin-bil med diesel eller tvärtom, för då funkar den inte längre. Enda skillnaden mellan en bil och oss människor är att vi kan gå runt på fel drivstoff i flera år, men vi märker de små skavankerna med tiden. Kanske är det just därför vi har ont i leder, för att vi inte smörjer ordentligt? Därför vi blir trötta, på grund av järnbrist? Det finns hur mycket som helst som kan vara fel, men det finns också hur många enkla sätt som helst att rätta till dem!
Herbalife är varken mer eller mindre ett sätt att få i sig alla näringsämnen vi behöver, så därför kan jag i all hast få i mig rätt drivstoff snabbt och enkelt. Här behövs inga kock-kunskaper 🙂

20131009_093410

Men så är det ju inte så att jag lever endast på Herbalife-shake:ar, vitamintabletter och proteinbarer. Nej, jag äter som sagt annat också. Nu har jag dessutom den stora turen att ha de mest fantastiska, underbaraste vännerna och kollegorna, både på Vaernes och Herbalife /Livsstilsklubben/Hit the Gym, på alla sätt och vis! Jag åt hos Gina två gånger förra veckan, hon är grym i köket! Och igår när jag skulle jobba över så hade Marie med sig en extra matlåda, eftersom hon lagat för mycket mat, så den fick jag! Dem och de andra är mina inspirationer, stöttar och håller mig ovanför ytan när det känns tungt. Kunde inte haft finare människor omkring mig <3 Oerhört tacksam för mina änglar 🙂

IMG_20131202_172405
Kycklingwok med äggnudlar a’la Marie 🙂

Vad består ditt drivstoff av?

0 Gilla det här

You might also like