Loading...

Alltid på G

Känner ni nån gång att ni bara sitter, står eller ligger stilla, helt oförmögna att göra någonting? Det finns så mycket ”jag borde” och ”jag måste” att vi inte vet vart vi ska börja. Till slut tar energin bara slut. Ibland går det över, allt man behöver göra är att tänka lite positivt och ta sig i kragen och så vips är man på fötterna igen. Men ibland är det bara stop, som en kortslutning. Hjärnan fungerar fortfarande, den tänker att ”jag borde inte sitta här i soffan och göra ingenting, jag borde ta hand om disken, städa, tvätta, göra ditten och datten..”. Men kroppen säger ”NEJ, jag vill inte”. Eftersom att hjärnan styr kroppen också så blir det en konflikt, mellan tankarna, mellan dig själv och dig själv. Man känner sig splittrad, kluven och kan inte bestämma sig för vad man egentligen vill göra. Det är lusten och motivationen som tycks försvunna. Som att alla måsten och borden jagat bort energin som fanns i en tidigare.

Det här är något som kan hända alla, vem som helst kan ”gå in i väggen”. Men 20% av befolkningen ligger ändå i störst farozon. De som är Highly Sensitive Persons/HSP (Högkänsliga Personer). Personer som konstant tar åt sig av andras energier, humör, livssituationer. Människor som har extremt mycket empati/sympati, som kan gråta eller känna ilska över något som inte alls rör dem själva, som hela tiden vill vara andra till lags. Personer som har inre samtal med sig själva, som har svårt för att fatta ett beslut innan de tänkt över det tusen gånger, som vill flera saker men bara kan få gjort det de fokuserar 100% på. Dessa personer har alltid en aktivitet på gång inom sig.

Det är bara en vecka sen som vi kom fram till att jag har det karaktärsdraget. Jag visste inte ens att det fanns ett ord för mitt beteende. Jag kan ju vara hur positiv och glad som helst för att i nästa sekund må superdåligt. Inte fysiskt men psykiskt. Ibland kan jag bara sitta, stirra framför mig, veta att jag har såå mycket jag borde göra men bara inte orka.

Från och med nu kan jag jobba med det, med mig själv, koncentrera mig på att må bra. Mycket enklare när man vet varför man är som man är. Det finns fler som är som jag. Du är inte ensam.

När jag äter en smörgås nästa gång så ska jag bara göra det, njuta av varje tugga. Tankarna får bara vara där de är, de får min uppmärksamhet när jag har tid.

0 Gilla det här

You might also like