Loading...

Alla Hjärtans Dag

När det uppstår en speciell dag så får man speciella förväntningar. Man blir på ett speciellt humör.
Igår var det alla hjärtans dag. Jag kände ingenting ovanligt förutom att jag ville göra något mer speciellt. Jag hade redan en vecka tidigare bestämt en trerättersmeny som jag tillagade igår och bjöd min sambo på. Det var mysigt att få bjuda på något, istället för att förvänta sig massa choklad och blommor.

Högtider och sånna dagar har en förmåga att få mig ur obalans, både på gott och på ont. Just för att de där höga förväntningarna infinner sig, och man verkar aldrig riktigt inse att: Saker blir ALDRIG som man planerat! Det slutar i besvikelse eftersom ingen kan ju veta hur just jag vill ha det. De här dagarna är inte lika viktiga för alla andra som de är för mig, så enkelt är det. Så just därför tog jag tjuren i hornen igår och gjorde min egna lycka. Det är dessutom roligare att ge än att få (ibland). Det blev en lyckad kväll, varken under eller över mina förväntningar. Det blev inte exakt som jag hade tänkt det, men det gjorde ingenting, vet ni varför? För att jag la mina förväntningar i en liten ask, accepterade det som skulle komma även om jag inte visste vad, och tillät mig att njuta av det som var här & nu just precis då 🙂

Jag lagade en meny från recept.nu, varierade mellan den superenkla och den medelsvåra:

Gamberetti Marinati
(marinerade jätteräkor)

Finskuren Festfilé med Rösti
med krämig champinjon-och vitvinssås

Fragole al limone
(marinerade jordgubbar)

0 Gilla det här

You might also like