Loading...

Alkohol och beroende

Alkohol gör något med oss. Det får oss att göra sånt som vi inte skulle göra i vanliga fall. Den gör oss ledsna, den gör oss avslappnade, arga, glada.. Beroende på vilka känslor vi har för tillfället så förstärks dem garanterat av alkohol. Alkohol är beroendeframkallande. Även om man inte är alkoholist kan man känna ett sug efter alkohol. Kanske för att man vill slappna av, man kanske är ledsen eller arg. Det är precis som med socker. De stimulerar belöningscentrumet i hjärnan. Det gör sex också, och träning. Vissa har lättare för att bli beroende än andra. Man kan bli beroende av olika saker, i grunden är det samma. Överdrivet kan bli farligt. Skillnaden mellan socker och alkohol kanske är att man inte blir aggressiv och farlig mot andra när man äter en chokladkaka. Ändå kan det vara farligt för en själv. Jag vill ändå påstå att alkoholen är snäppet värre.

Om jag tänker tillbaka, för ett år sen, påsken förra året, så drack jag. Jag drack mycket alkohol. Jag fattade dumma beslut. Sårade andra, sårade mig själv. Jag var dum, korkad och ledsen. Jag mådde pyton dagarna efter, ångerfull och arg för att jag drack fastän jag inte kunde hantera det. Jag lovade mig själv att det aldrig skulle hända igen. Det var inget vanligt ”jag ska aldrig mera dricka”-löfte. Det handlar om att jag sällan nöjde mig med en eller två drinkar. Tror ni att jag höll det löftet? Nej. Samma sak nästa gång, helg efter helg. Aldrig mer än 2 veckor emellan. Ibland flera gånger i veckan.

Idag däremot, kan jag stolt säga att jag inte druckit på över 5 veckor. Sist jag drack var ETT glas vin när jag var ute och åt med goda vänner. Känner jag något sug? Nej. För när jag väl bestämt mig, då vet jag att jag är tillräckligt stark för att hålla det! Även om jag inte är alkoholist så vet jag att det kan ligga i generna.

Ett annat beroende jag lyckats mildra är mitt shoppingberoende! Har dock gått förbi en klänning flera dagar under 2 veckors tid, är lite förälskad i den:

20140414_074118

Nu ska jag rusa till bussen, snart bär det av till SÖDERTÄLYEAH! <3

0 Gilla det här

You might also like