Loading...

Åldern känns på insidan

Jag ser inte så gammal ut. Flera gånger får jag höra ”va, har du barn, du kan ju inte vara mer än 18!” eller liknande. Ibland kan det kännas jobbigt. Ibland är det kul. Ironiskt nästan. För jag känner mig inte alls som när jag var 16-18 år. Inte mentalt.

Är otroligt trött hela tiden. Känner mig utmattad, i huvudet. Vill lägga mig kl 21. Vaknar ju tidigt, men hade säkert kunnat sova hela dagen om jag kunnat. Men det går ju inte när en snart 4-åring och snart 2-åring behöver uppmärksamhet och underhållning. Än så länge kan jag inte kliva upp och slå på tv:n och lägga mig för att blunda i soffan. Har försökt. Funkar dåligt. ”Mammaaaa, jag vill ha dricka.”, ”Mat, mammaaa, jag är hungrig..”. Så man springer fram och tillbaka, sitter, reser sig och upprepar.

Idag har de lekt jättefint. För att i nästa stund brista ut i slagsmål. Inte alla gånger de vill samma sak. Vilket liv de kan föra. Vända sig om en sekund är dumt. Då häller 2-åringen ut juicen på frysen eller sprider mjöl ur påsen i hela köket. Idag fick dammsugaren komma fram. Trots protester. Syns inte nu, 3 timmar senare, men vi har städat idag.

Kanske inte så konstigt att man känner sig helt slut när barnen väl lagt sig. Borde verkligen vara lönat att vara hemma med barnen. Hur ska man annars hinna med allt plus leka med sina barn så att de känner sig sedda. Hur ska vi annars kunna uppfostra vettiga, snälla och harmoniska människor?

0 Gilla det här

You might also like