Loading...

Hipp hipp hurra – 80 år idag

För 80 år sen föddes en kvinna som är en utav anledningarna till att jag finns till. När man tänker efter så är det ganska otroligt hur människors val har påverkat hur det ser ut idag, genom alla tider. Något som kan gör en galen att tänka på, det går så långt bakåt i tiden..

Min mormor Johanna skulle fyllt 80 år idag. Hon togs ifrån oss 2010 i Juli. Hon hade cancer. Hon rökte, mycket och länge. Hon var min bästa vän, som jag fick komma till när jag än ville. Vi kunde bråka ibland, om allt möjligt. Mitt humör är och har alltid varit upp och nergående. Oftast skrattade vi, vi förstod varandra även när vi inte gjorde det. Jag kunde gå till henne när jag var arg, ledsen, lycklig eller bara hade lust.

Hon tyckte om ”Blötkake”, den ville hon ha på sin födelsedag. Eller en chokladkaka. Hon var inte så förtjust i sötsaker, utan tog bara en liten bit 🙂

Om du var här nu, mormor, så skulle jag baka både en Gräddtårta och en med choklad. Eller kanske Kärleksmums 🙂 Vi skulle dricka litervis med kaffe och kanske sitta tysta ett tag. Njuta av kakorna, av lugnet. Jag skulle förstås ha köpt ett kort och någon blomma och sjungit ”Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år…”. Jag föreställer mig att vi skulle göra det och sen skulle vi se på något tråkigt tv-program.
Grattis min älskade mormor! Jag saknar dig <3 

0 Gilla det här

You might also like