Loading...

5 veckor kvar

Idag är det exakt 5 veckor kvar till Beräknat Förlossningsdatum, och vi väntar med spänning på när bejbin kommer ut 🙂 I fredags var han väldigt lugn i magen, och man får ju för sig både det ena och det andra när något förändras. Minns i starten, när jag precis hade börjat känna liv och rörelse från den lilla skrutten, hur frustrerande det var de dagar jag inte kände något. Då var han ju så liten och låg så inbäddad att det egentligen var naturligt att inte känna varenda liten spark. Idag däremot så ska jag känna varje dag, för nu är det så pass trångt inne i magen, huden är tunnare och vi kan till och med se när lillen rör på sig, vänder sig, trycker emot väggarna runt omkring sig. Det är inte de där kraftiga sparkarna längre, utan mer fasta tryck ut mot alla sidor och kanter, även en del sparkar mot revbenen. Vissa kvällar glömmer jag bort om jag känt något, då är han extra lugn just då och svår att väcka, då känner jag lite oro. Det som hjälper då är att ligga ner, andas lugnt så att lungorna tar större plats och hålla ett lätt tryck på magen. Det brukar göra så att han vaknar till liv och pressar tillbaka. Mat funkar också bra. 🙂 Ett annat vanligt knep är annars att dricka iskall saft (med socker) och vänta en halvtimme. Blir det inga rörelser så ska man kontakta barnmorskan/läkaren. Så i fredags var en lugn dag inne i magen, medans det idag varit vattengymnastik där inne. Fantastisk känsla!

De sista dagarna har det varit tyngre än vanligt med träningen, på grund av bäcken-/foglossningarna. Även promenader kan sticka till ibland. Känns ändå extra viktigt att hålla igång nu, allt för att klara av förlossning och det runt omkring. Är glad över att de flesta extrakilona (närmare bestämt ungefär 14 kg) hamnat i/runt magen. Är säkert en hel del vätska också som är utspridd i kroppen. Känner mig fortfarande inte särskilt tung och otymplig, ”peppar peppar”. Får se hur de sista veckorna blir 😉

IMG_20150426_185908

Att äta sunt har också blivit viktigare för mig den senaste tiden, mest för att bebisen ska få riktig näring. Genom att äta sunt kan man även undvika att både en själv och bebisen får för mycket extravikt på kroppen. Plus all energi man får över som kan behövas nu mot slutet! Irriterar mig lite på att jag inte har några cravings/begär, men får se på den positiva sidan att jag kan välja själv vad jag stoppar i munnen. Kan tänka att jag vill ha något gott till dessert, men efter middagarna är jag oftast så mätt och tillfredsställd att jag tappar suget helt. Idag åt vi supergod middag!

Grillad lax i folie tillsammans med vårlök, rödlök och gräddfil. Till det hade vi klyftpotatis och sallad av gräddfil, vårlök och isbergssallad. Perfektion!

IMG_20150426_174104

IMG_20150426_181841

Ha en fin kväll!

0 Gilla det här

You might also like