Loading...

Förändra ditt liv, NU

Plötsligt händer Det! Man ställer sig frågan, varför utsätter man sig själv för sådant som är onyttigt? Man stoppar i sig sådant som inte alls är bra för kroppen, till vilket pris? Sedan ser man sig själv i spegeln, och önskar att man var en storlek mindre. Hjälper det? 

Om man vill göra en förändring i sitt liv, oavsett om det handlar om att gå upp eller ner i vikt, att sluta röka eller snusa, börja motionera, följa sina drömmar och nå sina mål eller något annat mellan himmel och jord, då finns det bara EN sak att göra: GÖRA DET!

Man ska inte skjuta upp det till nästa vecka, imorgon eller någon annan dag. Om man ska börja träna så ska man börja precis när man bestämt sig för det. Sitter du på kontoret eller på tunnelbanan så träna den inre muskulaturen, genom att spänna skinkorna, spänn magen och lyft benen från golvet (ska kännas i nedre delen av magen). Ta trapporna istället för hissen. Oavsett vart du är eller vad du håller på med för tillfället, du har mest motivation i det ögonblick du bestämt dig.
Ska du sluta röka, vänta inte tills det ”sista” paketet är slut. Ta inga fler ciggaretter bara. Att trappa ner hjälper inte i längden, inte om ditt mål är att sluta helt, tyvärr. 
Ska du sluta äta godis och onyttigheter, ta en frukt istället.

Du kanske kommer må dåligt i början, när du ska vänja av dig från något, men det är till största delen dina egna tankar som begränsar och plågar dig. Tillåt dig att må dåligt. Du kommer må bättre sedan, om det är en positiv förändring, det vill säga 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Jag som är ett riktigt sockermonster och älskar feta maträtter (gärna med mycket sås till)  beslutade mig idag för att trappa ner på sötsakerna och fettet. (Inte sluta helt dock 😉 ) Istället för att äta varma mackor, som jag gjort alla andra dagar den här veckan, åt jag äggsmörgås och smoothie till frunch (äter sent eftersom jag tränar och duschar innan). Jag har inte heller stoppat i mig massor av godis och kakor (provsmakade en kaka som jag bakade för första gången). Jag är riktigt STOLT över mig själv! Det känns bra, bättre nu. För att det visar att jag har kontroll. När man väl börjar med något (eller slutar) så blir det bara enklare med tiden 🙂
Motivera dig själv, berätta för andra, gör vad du behöver för att förändra Ditt liv. 

Vad vill du förändra i ditt liv för att må bättre?

0 Gilla det här

You might also like