Loading...

Jag skulle….

Idag är en sådan där dag när jag gör det jag tycker allra bäst om!
Vi människor gör det vi tycker om alldeles för sällan, i alla fall många utav oss.
En del tycker att det viktigaste i livet är att tjäna mycket pengar, för att sedan en kortare period kunna göra det man vill.
Det är synd att inte alla kan tjäna mycket pengar på att göra just det som man vill göra, hela tiden.
Men kanske är det så att de flesta ändå trivs på sitt arbete, även om de gnäller och säger att de inte har lust att gå till jobbet, hellre skulle vara ledig och så vidare. Det viktigaste är hur man trivs och hur man mår, man ska ändå spendera upp emot 40 timmar per vecka i den omgivningen. De flesta, vill jag tro, kan hitta något som är tillfredsställande och givande för just dem själva. Det finns inga tvång här i livet, det gäller bara att hitta de vi själva är och vad vi vill göra. Om vi vill leva så måste vi bara andas och äta, ta hand om oss själva.

När jag tänker på olika arbeten så har jag väldigt svårt för att se mig orka med vissa jobb under en längre period. Jag har testat flera yrken, jämfört med det ena och det andra. Jag kan inte stå och massera flera timmar i sträck, kan inte stå i en lugn reception som plötsligt blir hur hektisk som helst, jag behöver variation lika mycket som rutin. Jag skulle inte kunna köra buss eller taxi, inte orka städa rum ut och rum in, inte sitta 8 timmar/dag för att sälja en produkt. Det som passar mig är inte att konstant bli tillsagd vad jag ska göra eller inte.

Jag skulle vilja göra en förändring i världen, som en ”Fröken Sverige/Norge” skulle jag precis som alla andra önska mig fred på jorden. Jag skulle vilja att alla orättvisor som svält och krig, misshandel, människorov, våldtäkter och djurplågeri fick ett slut. Jag skulle vilja att alla var snälla mot varandra, att alla fick känna av kärleken, att ingen behövde vända sig till alkoholen eller droger, ingen skulle behöva känna sig ensam, rädd eller övergiven. Istället för att slåss skulle alla kramas. Jag vill kunna byta ut hat mot kärlek. Byta ut tårar mot skratt, fattigdom mot rikedom. Hunger skulle bli mättnad, kyla bli värme.

Om man kunde förinta all ondska, skulle inte du vilja göra det då?
Vi skulle le och ta det lugnare, inte stressa igenom livet bara för att hinna med allt under de timmarna vi inte jobbar.

Eftersom att Ingen kan göra Allt, men Alla kan göra Något, borde vi börja här och nu.
Men eftersom ingen tar initiativet så blir det svårt.
Vi får helt enkelt fortsätta smida på våra planer om hur vi ska kunna rädda världen!
Under tiden tänker jag fortsätta göra det jag tycker om allra bäst!
Läsa, tänka och skriva! <3 

0 Gilla det här

You might also like