Loading...

2 år, 2 barn

Tänk att det redan gått 2 hela år sen jag blev mamma för första gången! Oj vad mycket jag har lärt mig, så mycket jag utvecklats och varit med om. Allra mest har min kärlek vuxit mer än jag trodde var möjligt! Varje dag med sitt barn är ett äventyr. Att se hur ens eget barn utvecklas och växer är både spännande och skrämmande, glatt och sorgligt. Flera gånger kommer man på sig själv med att tänka på att tiden går för fort! Det stämmer att det är på sina barn man ser att man blir äldre.  Man får anstränga sig för att slå bort de tankarna och försöka leva i nuet.

Att bli mamma för första gången är det absolut mest magiska, fantastiska, underbaraste, vackraste jag varit med om. Det är inga tvivel om att det är något extra speciellt med första barnet. Då är allt nytt, man har ingen aning om vad man egentligen ger sig in på. Då får livet en helt ny omvändning. Man känner sig sårbar, oerfaren och rädd. Man gör sitt allra bästa och allt man tror är rätt för barnet. Samtidigt måste man testa sig fram för att lära känna det lilla miraklet, så på så vid är man kanske både noggrannare och testar mer. Man har bara sig själv och den lilla att tänka på. All tid i världen.

När jag fick reda på att jag var gravid för andra gången så var det mitt redan existerande barn jag tänkte först och mest på. Det är den största skillnaden: Man har redan ett barn att ta hänsyn till. Det barn man har är redan ens hela värld, så hur ska man möjligtvis kunna dela den världen och sin kärlek på 2? Och viktigast av allt, är han redo att få ett syskon? Min största oro var att jag inte skulle kunna älska ett barn till lika mycket. Hur skulle det kunna vara möjligt? När förlossningen närmade sig kunde jag bara tänka på att jag inte ville vara ifrån min son så många dagar. Alla känslor var dubbla. Men när min lilla flicka föddes så föll bitarna på plats och allt kändes naturligt. Kärleken var lika stor till henne som till min son <3

Förutom alla känslor och all utveckling man får vara med om som mamma så är det häftigt vad kroppen klarar av att gå igenom! Min kropp gick igenom två förlossningar på mindre än 2 år. Utan problem. Jag är stolt över att vara kvinna, över att träna och att jag klarat av att styrka min egen kropp att klara av det. Med första barnet tog jag epidural, med andra andades jag igenom allt. Otroligt vilken smärta man tål 🙂

Mina barn kommer att ha stor glädje av varandra inom kort. Redan nu ser jag att det finns en kärlek emellan dem och att de kommer att leka fint tillsammans när O blir lite större. Det är ett nytt äventyr. En underbar upplevelse!

 

0 Gilla det här

You might also like