Loading...

1 månad

Imorgon har det gått en hel månad sen Olivia föddes. En HEL MÅNAD! Det har gått så otroligt fort. Jag har njutit av varje sekund, men jag kan inte hjälpa att tänka på hur snabbt det faktiskt går. Livet tycks ha gått mycket snabbare de senaste åren, sen jag blev gravid med Colin, än det gjort någonsin innan. Jag har alltid tyckt att det varit trist med firande av högtider och speciella dagar just för att man längtar så länge och plötsligt är det förbi. Fast jag älskar alla anledningar att fira och mötas. Hur som helst så går ju tiden exakt lika snabbt/långsamt som den alltid har gjort, men det känns kanske snabbare ju äldre man blir just för att man har så mycket att minnas tillbaka till!? Ju äldre man blir ju mer kan man se tillbaka på det man varit med om.

En annan teori jag har är att man blir mer medveten på tiden när man har barn. Både på grund av alla rutiner (mat, lägg-och sovtider etc) och för att man fokuserar mer på barnets liv än sitt egna. Dessutom tror jag att det börjar redan när man får reda på att man är gravid. Då längtar man efter att det ska gå 12 veckor så att man är på den ”säkra sidan”. Man räknar varje vecka, varje månad. Tiden går och plötsligt håller man sitt lilla hjärta i armarna. När barnet är ute så räknar man återigen veckor, månader och år. Inte så konstigt att man blir besatt av tiden och blir mer medveten om att den går oerhört fort.

Jag älskar att hålla i min nyfödda bebis, men det är en helt annan sak nu än när jag bara hade Colin att ta hänsyn till. Nu är mina händer alltid fulla, likaså är hjärtat fyllt av kärlek och glädje. På samma gång som jag ser fram emot att Olivia ska växa och bli mer ”Colin vänlig” så att han får riktig glädje av henne och de kan leka, så vill jag att hon ska fortsätta vara liten länge. För mig är det inte jobbigt att ha 2 barn, men det är jobbigt att tiden verkar gå nästan dubbelt så fort nu än innan jag fick barnen. Det gäller nog att försöka fokusera mer på nuet, inte vara så besatt av just tiden och njuta av mina små. <3

0 Gilla det här

You might also like